Irodánk 20 éves fennállásának ideje alatt a kártérítési ügyek széles körében szerzett tapasztalatot. Közlekedési balesetek mellett az egyik nagyobb, médianyilvánosságot is kapott ügyünkben a károsult egy súlyos fertőzést kapott el egy hotel wellness részlegében, amely miatt rövidesen életét vesztette. Családja irodánkhoz fordult, így felperesként képviseltük ügyüket a hotellel szemben indított kártérítési perben.

A legionella baktérium egy gyakran előforduló törzs, amely abban az esetben okoz súlyos megbetegedést, ha vízpermet belélegzése útján kerül a tüdőbe. A szabályozás nem írta elő a medence vizének ellenőrzése során az erre a baktériumra történő vizsgálat lefolytatását.

Az idős házaspár néhány napos pihenését töltötte a hotelben, hazaérkezésük után rövidesen magas lázzal és tüdőgyulladással kerültek kórházba. A férfi sajnálatos módon két héten belül életét vesztette a tüdőgyulladás következtében, szervezetében legionella baktérium jelenlétét mutatták ki.

A legfontosabb, ügydöntő kérdés az volt, hogy vajon a férfi valóban a wellness részlegen kapta-e el a fertőzést és hogy valóban az okozta-e a halálához vezető tüdőgyulladást.

Az évekig tartó pereskedés során szakértők segítségével sikerült bizonyítani az összefüggést.

A bíróság végül a hotel felelősségét állapította meg és jogerősen kártérítés megfizetésére kötelezte azt.

Az ügy a nyilvánosságnak köszönhetően sok szolgáltatóhoz eljutott, amelynek köszönhetően az eset óta a wellness-részleget üzemeltetők fokozott figyelmet fordítanak a legionella baktérium szűrésére, jelenlétének figyelésére a vízminőség ellenőrzése során.

 

A „Médiamegjelenések” menüpont alatt olvashat további médianyilvánosságot kapott ügyeinkről.

 

A blogcikk tájékoztató jelleggel készült, nem minősül egyedi ügyre alkalmazható hivatalos jogi véleménynek vagy jogi állásfoglalásnak.

Amennyiben kártérítés kapcsán szakértő jogi segítségre lenne szüksége, keressen minket bizalommal a „Kapcsolat” menüpont alatt található elérhetőségeink egyikén. Irodánk közel 20 éves szakmai tapasztalattal, maximális empátiával és emberséggel áll az Ön rendelkezésére.